Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krkovice se sušenými houbami

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Krkovice se sušenými houbami - postup přípravy

Krkovice se sušenými houbami, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, ohromí všechny milovníky výrazných chutí a šťavnatého masa. Příprava pokrmu je snadná.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dno plechu pokryjte nadrobno nakrájenou cibulí a sušenými houbami, které předem namočte, aspoň na dvě hodiny, do vody. 

Poznámka: Použít můžete také čerstvé houby.

2. KROK

Na ingredience položte plátky vepřové krkovice, které posypte drceným kmínem, solí a pepřem. Pokrm zalijte vodou, ve které jste namáčeli houby a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut. 

3. KROK

Po upečení pokrm zalijte smetanou ke šlehání a pokračujte v pečení dalších 30 minut. Jakmile omáčka zhoustne, servírujte ji s masem a houskovým knedlíkem. 

Tip: Místo houskového knedlíku můžete podávat i vařené brambory nebo rýži.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů