Krkovička na hořčici a cibuli se zeleninovým kuskusem - postup přípravy
Zdravé jídlo nemusí být nutně nedobré a neuspokojivé. Pokud si dopřejete pořádný kus vepřové krkovičky spolu s kuskusem a jemně restovanou zeleninou podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové, zjistíte, že nic lepšího jste dlouho nejedli.
Na krkovičku
Na kuskus
Krkovičku nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete a po obou stranách potřete hořčicí. Vyskládejte plátky do pekáče, na ně navrstvěte na měsíčky pokrájenou cibuli, podlijte trochou vody a dejte v zakrytém pekáči péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 45 minut podle vaší trouby. Poté odklopte pokličku a pokračujte v pečení, aby maso na povrchu mírně očervenalo.
Kuskus nasypejte do mísy, zalijte ji vroucí vodou v poměru 1:1, nádobu zakryjte poklicí a nechte 10 minut stát. Mezitím očistěte cibuli, kterou zpěňte na pánvi s trochou rostlinného oleje. Přidejte na plátky či malé kostky pokrájené žampiony a také červenou a bílou papriku a pokrájený kousek cukety.
Směs osolte a opepřete, posypejte kořením na kuskus, přisypejte nabobtnalý kuskus z misky, podlijte trochou vody a pod pokličkou vše dohromady duste, dokud žampiony a zelenina nezměknou tak akorát na skus.
Upečenou krkovičku rozdělte na talíře, přelijte ji výpekem z pekáče, doplňte ji kopečkem zeleninového kuskusu a podávejte.