Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak smažit rybu bez prskání oleje

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jak smažit rybu bez prskání oleje - postup přípravy

Smažená ryba s bramborovým salátem k českým vánocům neodmyslitelně patří. Pokud chcete usmažit rybu tak, aby celá kuchyně nebyla zaprskaná od oleje, vyzkoušejte tento snadný trik.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Očištěného a vykuchaného kapra naporcujte na široké podkovy. Z nich poté vyžízněte opravdu ostrým nožem páteř a vytvořte tak filety.

2. KROK

Filety osolte a opepřete podle své s chuti. Do igelitového sáčku nasypte kukuřičnou a pšeničkou mouku. Filety kapra vložte postupně do igelitového sáčku, uzavřete ho a se sáčkem několikrát zatřeste.

3. KROK

Na pánvi rozpalte malé množství oleje. Do velké mísy si napusťte ledovou vodu. Filety vyjměte ze sáčku a namočte je do vody. Přebytečnou vodu oklepejte a vložte je do pánve.

4. KROK

Díky tomuto triku olej nebude stříkat a filety zůstanou křupavé a uvnitř budou krásně šťavnaté. Nesmažte je ale déle jak 4–6 minut z obou stran.

5. KROK

Osmaženou rybu vyjmete z pánve a ihned ji servírujte s bramborovým salátem a plátkem čerstvého citrónu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rezept hub

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů