Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavá pečená křidélka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Křupavá pečená křidélka - postup přípravy

Kuřecí křidélka se stala v poslední době velkou kulinářskou módou. Možná za to částečně mohou i fastfoodové řetězce, které si na kuřecích křidélkách vybudovaly renomé. Ať už je však zdroj této moderní záliby jakýkoliv, jisté je, že marinovaná pečená kuřecí křidélka jsou zkrátka skvělá. Je mnoho příležitostí, při kterých je skvělé si vypečená křidélka vychutnat. Ať už vám mají dělat společnost u televize nebo při setkání s přáteli, určitě se vám bude hodit lahodná medová marináda, kterou připravíte snadno a rychle.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si namíchejte medovou marinádu. Do hluboké mísy dejte dvě lžíce medu, přidejte dijonskou hořčici, sójovou omáčku, majonézu, sůl, pepř a bylinky a případně chilli papričky, pokud je máte rádi. Marináda však bude skvělá i bez nich. Všechny suroviny dobře promíchejte.




Kuřecí křídla dobře omyjte a osušte. Každé křídlo rozdělte v kloubech na tři části a ty nejmenší si nechte stranou třeba na polévku. Pracovat budete jen se zbývajícími dvěma.

Kusy křidélek rozložte do misky a všechna důkladně potřete marinádou. Pokud by jí bylo málo, můžete si ještě trochu dodělat. Za nás můžeme říci, že čím více marinády, tím lépe.

Připravená křidélka v misce zakryjte víčkem nebo potravinářskou fólií a v chladu nechte marinovat 2 – 3 hodiny, nebo případně i přes noc. I tady platí, že čím déle, tím lépe se chuť marinády nasákne do masa.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia, křidélka vložte do vymaštěného pekáčku a lehce podlijte trochou vody. Pečte zhruba 35 až 40 minut a v průběhu pečení křídla čas od času přelévejte výpekem. Pak budou mnohem křupavější a chutnější.

Když křidélka zčervenají, máte hotovo. Můžete lahůdku přemístit na talíř a případně dozdobit zelenými bylinkami.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů