Křupavé cookies s čokoládou a ořechy - postup přípravy
Vánoční cookies podle paní Martiny Wágnerové jsou perfektní kombinací křupavého zevnitř a měkkého uvnitř. Nejlepší na nich je, že je můžete nazdobit vším, co máte rádi, a pomoct vám mohou i děti.
Ingredience
V míse vyšlehejte cukrářskou Stellu (nebo Heru), vejce, vanilkový cukr a cukr krupici na hladký krém. Poté zašlehejte mleté vlašské ořechy a přidejte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Nakonec vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu. Těsto dejte do ztuhnout do lednice, ideálně přes noc, aby se s ním lépe pracovalo.
Po ztuhnutí těsta vytvořte kuličky o průměru asi 2 cm mokrýma rukama a umístěte je na vymazaný plech. Kuličky na plechu mírně zploštěte (jen velmi mírně, během pečení se roztečou) a pečte je 10 minut na 200 °C.
Tip: Do těsta na cookies můžete přidat rozinky nebo kandované ovoce. Nakonec je lze ozdobit čokoládou, lentilkami, citronovou polevou nebo je můžete slepit vaším oblíbeným krémem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.