Křupavé domácí bagety z kynutého těsta - postup přípravy
Příprava křupavých domácích baget provoní váš domov a navodí tu pravou útulnou atmosféru. Pečivo, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, chutná skvěle.
Na kvásek
Těsto
Nejprve připravte kvásek. Smíchejte vodu s droždím, cukrem a olejem. Směs nechte 20 minut stát a poté do kvásku vmíchejte hladkou mouku se solí.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které nechte kynout pod utěrkou a na teplém místě 1 hodinu. Zatím rozšlehejte v misce vejce, které budete používat na potření baget.
Těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 4 stejně velké části, z kterých vytvarujte bagety, které uložte na plech vyložený pečicím papírem. Bagety na povrchu nařízněte na několika místech a potřete je vejcem.
Pečivo pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení nechte křupavé domácí bagety vychladnout na chladící mřížce.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem