Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý zimní zelný salát s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlý zimní zelný salát s česnekem - postup přípravy

Připravte si snadný zimní salát z červeného zelí s česnekem, který budete mít hotový doslova za pár minut, navíc vám vydrží v lednici čerstvý až 1 týden. Vhodný je jako příloha k masům, avšak i samotný nebo s čerstvým pečivem bude chutnat skvěle.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Červené zelí omyjte a poté ho nastrouhejte na hrubém struhadle nebo ho nakrájejte na malé kousky. Přendejte ho do mísy a přidejte do něj prolisovaný česnek.

2. KROK

Do mísy přidejte cukr, ocet a olej. Poté salát dochuťte solí a mletým černým pepřem. Pečlivě ho promíchejte a přendejte ho do lednice.

3. KROK

Po 2 hodinách salát vyjměte z lednice a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete s pečeným či grilovaným masem, samotný nebo s čerstvým pečivem.

4. KROK

Tip: Vyzkoušejte kombinaci zelného salátu a rozpečeného kozího sýru. Před vložením do trouby ho lehce pokapejte medem a posypte ho drcenými vlašskými ořechy. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů