Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé pivní rohlíky se sádlem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křupavé pivní rohlíky se sádlem - postup přípravy

Jako národ milovníků piva dobře víme, že tento chmelový nápoj je nezbytný i v kuchyni. Pivní rohlíky jsou oblíbeným receptem paní Vladimíry Bosákové, doporučujeme vám je vyzkoušet.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do vlažného piva rozdrobte čerstvé droždí, přidejte 2 lžíce vlažného mléka a lehce promíchejte. Nádobu přikryjte utěrkou a nechte kvásek vykynout.

2. KROK

Oddělte si žloutek od bílku a dejte je stranou. Do větší mísy prosejte hladkou i celozrnnou mouku, přidejte sádlo, žloutek a dochuťte solí. K mouce přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto.

3. KROK

Mísu zakryjte utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě po dobu 1 hodiny. Poté vykynuté těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte z něj 12–14 bochánků podle toho, jak velké rohlíky si přejete. Každý bochánek rozválejte do trojúhelníku a od nejužšího rohu srolujte do tvaru rohlíku.

4. KROK

Takto postupujte u všech bochánků. Rohlíky přikryjte utěrkou a nechte je kynout dalších 30 minut. Poté vykynuté rohlíky potřete bílkem a vložte je do předem rozehřáté trouby na 210 °C. Pečte je po dobu 20 minut.

5. KROK

Tip: Rohlíky potřené bílkem posypte hrubozrnnou solí, kmínem nebo mákem.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů