Křupavý korejský salát - postup přípravy
Tradiční korejský salát můžete podávat jak samostatně, tak libovolně k mnoha jídlům, která vás zrovna napadnou. A to, že si na něm pochutnáte, není jeho největší výhodou. Tou je fakt, že jej můžete sníst kolik chcete, protože je plný vitamínů a jen vám prospěje.
Salát
Marináda
Krabí tyčinky nakrájejte na vámi požadovaný tvar a vhoďte do mísy. Mrkev oloupejte, nastrouhejte na delší proužky, vymačkejte z ní šťávu a dodejte ji ke krabím tyčinkám. Papriku, česnek a cibuli nakrájejte na co nejtenčí plátky a přidejte do mísy. Dochuťte mletým černým pepřem, solí, kurkumou a přidejte olej s jablečným octem. Důkladně promíchejte a vrhněte se na marinádu.
Sůl, cukr i kuličky nového koření vložte do menší mističky a zalijte vroucí vodou. Následně míchejte tak dlouho, dokud se cukr a sůl kompletně nerozpustí. Marinádu nalijte do salátu a dobře promíchejte. Mísu zakryjte menším talířem, ten zatižte libovolným závažím a přemístěte na 3 až 4 hodiny do lednice. Během této doby cca co hodinu salát promíchejte a opět zatižte. Nakonec už jen salát sceďte a můžete podávat. Dobrou chuť!