Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavý zeleninový salát na zimu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křupavý zeleninový salát na zimu - postup přípravy

Lahodnou zeleninu si můžete dopřát i v zimě bez nutnosti utrácet peníze za čerstvou. Během léta a podzimu si můžete křupavou zeleninu naložit do sklenic a jednoduše zavařit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na 9 sklenic o objemu 1 l

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Pečlivě očistěte a omyjte všechnu zeleninu. Okurku bez loupání nakrájejte na půlkolečka, stejně tak i cibuli. Papriky nakrájejte na silnější proužky, rajčata na kusy a mrkev na nudličky. Zeleninu dejte do velké mísy a pečlivě promíchejte.

2. KROK

Pak si připravte 9 litrových sklenic. Do každé sklenice dejte snítku kopru, půlku bobkového listu, 6 kuliček černého pepře a nakrájejte podle velikosti 1 až 2 stroužky česneku. Sklenice naplňte zeleninou, měla by být upěchovaná.

3. KROK

Do každé sklenice poté přidejte 1 lžičku soli, lžíci cukru a 2 lžíce octa. Poté dolijte vodou až na vrch a zavíčkujte. Dejte sklenice do velkého hrnce vyloženého hadrem, naplňte ho vodou a dejte vařit. Až voda začne vřít, sterilujte 15 minut. Sklenice poté vytáhněte, obraťte víčkem dolů a nechte vychladnout. Vydrží tak celou zimu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů