Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kulaša aneb bramborová kaše po slovensku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kulaša aneb bramborová kaše po slovensku - postup přípravy

Obohaťte svůj kulinářský „repertoár“ slovenským pokrmem podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Kulaša je verze bramborové kaše, kterou můžete mile překvapit.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte, vložte je do osolené studené vody a vařte je 15–25 minut, do změknutí.

Tip: Budete-li chtít, aby se brambory uvařily rychleji, nakrájejte je na menší kusy.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Poté nakrájejte na proužky uzený bok. Do pekáče vyložte uzené kuřecí paličky tak, aby se nepřekrývaly, položte na ně plátek másla a podlijte je trochou vody.

Poznámka: Maso dejte péct do předehřáté trouby na 200–220 °C na 45 minut.

3. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a smažte na něm cibuli s uzeným bokem přibližně 4 minuty, dozlatova. 

Poznámka: Místo uzeného boku můžete použít anglickou slaninu.

4. KROK

Jakmile se uvaří brambory, nechte je ponořené ve vodě, ve které jste je vařili a šťouchadlem je rozdrťte na kaši, zvanou kulaša. Následně do brambor prosejte hladkou mouku a zahustěte je. 

Poznámka: Použití sítka je důležité, aby v kaši nevznikly hrudky.

5. KROK

Kulašu vařte, za občasného míchání, dalších 7 minut. Pokud se vám zdá příliš hustá, zřeďte ji trochou vody.

Poznámka: Provaření pokrmu po přidání mouky je nutné, aby bylo jídlo lépe stravitelné.

6. KROK

Kulašu podávejte společně s upečenými uzenými kuřecími paličkami a osmaženou cibulkou s uzeným bokem.

Tip: Aby byl pokrm barevnější, můžete jej servírovat se zeleninovou oblohou, jako jsou například čerstvá rajčata.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů