Kung pao se zeleninou a arašídy - postup přípravy
Kung pao je skvělou volbou pro milovníky asijských chutí. Šťavnaté maso, pikantní omáčka, křupavé arašídy a čerstvá zelenina oživí vaše dosavadní menu.
Základ
K zahuštění
Příloha
Kuřecí stehno nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho se sójovou omáčkou, vaječným bílkem a škrobem.
Poznámka: Maso marinujte 2–3 hodiny. Nejlepších výsledků dosáhnete, když ho necháte marinovat přes noc.
Nyní připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte nahrubo a smíchejte ji s nakrájenou jarní cibulkou. Přidejte nakrájené listy čínského zelí a papriky, nakrájené na kostky.
Poznámka: Z listů zelí nakrájejte pouze tvrdé části.
V pánvi rozpalte olej a maso na něm smažte přibližně 4–6 minut ze všech stran. Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte nakrájený oloupaný zázvor, česnek a chilli papričku, ke kterým přidejte nakrájenou zeleninu a arašídy.
Směs smažte 1–2 minuty, přidejte k ní maso a ochuťte ji sójovou, ústřičnou, tmavou sójovou omáčkou, rýžovým octem, solí a cukrem. Vše smažte další 1–2 minuty a k masu vmíchejte směs vody se škrobem, která pokrm zahustí.
Tip: Kung pao podávejte s vařenou rýží. Tu uvaříte během 15 minut ve slané vodě. Vždy se řiďte pokyny, uvedenými na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy