Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře na paprice se smetanovou omáčkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Kuře na paprice se smetanovou omáčkou - postup přípravy

Kuře na paprice, podle paní Petry Pospíchalové, spojuje šťavnaté maso s chutnou krémovou paprikovou omáčkou. Pokrm je vhodný ve všední den i jako slavnostní jídlo.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Na zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna vykostěte a maso nakrájejte na menší kousky. V hrnci na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli přibližně 2 minuty a poté k ní přidejte maso, které osolte, opepřete a ochuťte mletým kmínem a paprikou. 

2. KROK

Směs podlijte vodou a pod pokličkou a na mírném ohni ji duste 30–40 minut, do změknutí masa. Na závěr omáčku zahustěte moukou rozpuštěnou ve vodě. 

Poznámka: Množství mouky s vodou určete na základě vlastních preferencí na hustotu omáčky. 

3. KROK

Do hrnce přidejte také smetanu a pokrm vařte dalších 10 minut. Poté ho dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti a servírujte ho s houskovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou, jako je například rýže.

4. KROK

Poznámka: Po přidání mouky je nutné kuře na paprice provařit, aby bylo jídlo lépe stravitelné. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů