Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak si připravit sádlo s cibulovými slupkami na různé způsoby

Jak si připravit sádlo s cibulovými slupkami na různé způsoby - postup přípravy

Sádlo, ale také slaninu nebo špek, lze připravovat vařením s různými přísadami. Jednou z nich jsou cibulové slupky, které dodávají masu příjemnou kouřovou krustu. Zde jsou některé z těchto výborných receptů.

Ingredience pro:
1 porce

Vařené sádlo s cibulovými slupkami

Sádlo vařené s cibulovými slupkami a česnekem

Vařené sádlo v cibulových slupkách se švestkami

Solené vepřové sádlo s cibulovými slupkami

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vařené sádlo s cibulovými slupkami




  1. Nalijte do většího hrnce vodu a přiveďte ji k varu.
  2. Přidejte cibulové slupky, bobkový list, pepř nebo papriku a sůl.
  3. Nakrájejte sádlo na kousky, přidejte je do vody a vařte 40 minut.
  4. Po uvaření vyjměte z lázně a ochlaďte.
  5. Prolisujte česnek a potřete každý kousek směsí česneku a pepře, zabalte samostatně do plastových pytlíků a vložte do mrazáku.

Pokrm se podává nakrájen s pečivem a pochutinami.

Sádlo vařené s cibulovými slupkami a česnekem

  1. Odstraňte ze slaniny kůži a nakrájejte ji na větší kostky.
  2. Cibulové slupky důkladně opláchněte a dejte je vařit na 10 minut.
  3. Poté přidejte sůl, bobkový list a pepř.
  4. Následně vložte do hrnce maso a vařte 20-25 minut, jakmile lze maso dobře propíchnout, je hotové.
  5. Nechte ještě 15 minut stát, poté kousky masa vyjměte z lázně a potřete směsí česneku a pepře.
  6. Uchovávejte v lednici nebo v mrazáku.

Vařené sádlo v cibulových slupkách se švestkami

  1. Do většího hrnce nalejte vodu a přidejte slupky, omyté sušené švestky, sůl, cukr, pepř a bobkový list, za stálého míchání přiveďte k varu.
  2. Jakmile je směs dostatečně vyvařená, vložte do ní sádlo a vařte na středním ohni půl hodiny.
  3. Po půl hodině sporák vypněte a nechte 10 hodin stát pod pokličkou.
  4. Následně vyjměte sádlo ze solanky, osušte a potřete kořením a nechte chladit v lednici.

Pokrm se podává za studena s pečivem a pochutinami.

Solené vepřové sádlo s cibulovými slupkami

  1. Maso (sádlo) opláchněte a osušte, nakrájejte na větší kousky a do povrchu udělejte zářezy.
  2. Obalte maso v soli.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte je do zářezů.
  4. Dokořeňte sádlo pepřem, vložte je do nádoby s poklicí a nechte dva dny v chladu marinovat.
  5. Po dvou dnech můžete začít připravovat solanku – nalejte do hrnce vodu, nasypte do ní cibulové slupky a přiveďte k varu.
  6. Slupky vařte přibližně 10 minut, poté do vývaru vložte připravené maso a nechte je 20 minut vařit (v této fázi lze také přidat bobkový list).
  7. Po 20 minutách by mělo být sádlo uvařené – vyjměte je z lázně, potřete paprikovým kořením.
  8. Nechte ještě den odležet v lednici.

Pokrm se podává studený s pečivem a pochutinami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů