Kuřecí játra na paprice a slanině - postup přípravy
Chutná a zdravá večeře nemusí nutně znamenat jen talíř plný zeleniny, taková kuřecí játra na paprice, která jsou snadná a rychlá na přípravu, jsou také plná bílkovin, vitaminu A a dalších zdraví prospěšných látek. O recept na ně se s námi podělila paní Lenka Kejíková.
Ingredience
Kuřecí játra omyjte, osušte je dosucha papírovými utěrkami a nakrájejte je na menší kousky. Špek a anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a očištěnou šalotku nasekejte nadrobno.
V pánvi rozehřejte kousek sádla, zvolna na něm osmahněte špek a anglickou slaninu, dokud nepustí tuk, a poté přihoďte nasekanou šalotku. Nechte ji zesklovatět a přidejte pokrájená játra, která osmahněte dozlatova.
Obsah pánve zasypejte sladkou a uzenou mletou paprikou, nechte je zasmažit a vše zalijte trochou horkého kuřecího vývaru. Promíchejte, přiklopte pánev pokličkou a nechte játra chvíli podusit.
Nakonec v troše vody rozmíchejte jednu čajovou lžičku bramborového škrobu a tuto směs nalijte do pánve s podušenými játry. Podle chuti omáčku osolte a opepřete, nechte ještě pár minut provařit a podávejte. Jako přílohu můžete zvolit vařenou rýži, anebo třeba čerstvé pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.