Kuřecí játra s cibulkou a jablky - postup přípravy
Chcete si pochutnat na dokonalém pokrmu? Potom zkuste výtečná kuřecí játra s jablky a cibulí. Pokud je upečete ve sklenicích, zachováte jejich šťavnatost. Takovou dobrotu jste rozhodně ještě nejedli! Vyzkoušejte ji!
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete cibule a pokrájíte je tence na půlměsíčky. Posléze se pusťte do očištění omytých jablek. Zbavte je jádřinců a nakrájejte ovoce na menší kostičky. Nyní si k ruce vezměte kuřecí játra a v případě potřeby je očistěte od blanek a jiných nečistot.
Možné je maso i nakrájet na menší kusy. Dále játra ochuťte v misce solí, provensálskými bylinkami, mletým pepřem, sušeným česnekem a důkladně promíchejte.
Vrstvení ingrediencí do sklenic a zapékání pokrmu
V další fázi začněte s vrstvením surovin do dvou půllitrových sklenic. Na dno nasypte trochu cibule, pak pokračujte vrstvou jablek, vrstvou ochucených kuřecích jater a takto opakujte, dokud nenaplníte celou nádobu až po vrch.
Zakončit byste měli plnění cibulí a jablky. Na vrch pak dejte kousek másla (cca 10 g do každé sklenice), překryjte alobalem a dejte péct do trouby na půl hodiny při teplotě 180 °C.
Servírování zapečených kuřecích jater s cibulí a jablky
Upečený pokrm vyjměte z trouby, vložte na talíř a servírujte třeba s rukolou a čerstvým pečivem typu bageta, houska, chléb. Možné je k pečeným kuřecím játrům přidat i hranolky nebo vařenou rýži. Je jen na vás, jak si tuto šťavnatou lahůdku dopřejete. Dobrou chuť.