Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí kapsa plněná sýrem brie v bramborovém těstíčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kuřecí kapsa plněná sýrem brie v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Řízek je vlastně kus masa smažený v těstíčku. Ačkoliv je zvykem používat klasický trojobal z mouky, vajíčka a strouhanky, není to jediné těstíčko, do kterého lze před smažením maso zabalit. Ve skutečnosti je možností téměř nekonečno. My vám přinášíme jednu originální z nich. Je to řízek smažený v těstíčku z brambor a strouhaného sýra. Přímo cítíme vaše vzrůstající nadšení. My jsme ho totiž při objevení tohoto receptu cítili taky.

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Oloupejte dvě velké brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Vložte je do hluboké mísy, vyklepněte k nim jedno vajíčko, podle chuti přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř a lžící vše důkladně promíchejte. Odeberte z bramborové hmoty pár lžic, které rozmístěte na pracovní plochu do podoby tří plátků o velikosti kuřecích prsíček.

2. KROK

Kuřecí prsa umyjte a osušte a podélně je nakrojte tak, abyste vytvořili kapsu. Sýr brie nakrájejte na dlouhé proužky o síle kolem půl centimetru a každý z nich vložte do kapsy z kuřecího prsíčka a znovu ji uzavřete. Přes naplněné maso položte kus potravinářské folie a válečkem či hladkou paličku jemně rozklepejte kuřecí kapsy tak, abyste z nich vytvořili placku, ale abyste je úplně nerozbili.

3. KROK

Do mísy nasypejte hladkou mouku a do druhé vyklepněte tři vajíčka, která podle chuti osolte a opepřete. Každou kuřecí kapsu obalte nejprve v mouce a poté ve vajíčku a položte ji na podestýlku ze strouhaných brambor. Navrch pak navršte druhou vrstvu strouhaných brambor, abyste vytvořili souvislý obal.

4. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s vrstvou rostlinného oleje a když je horká, položte na ni připravenou kuřecí kapsu, kterou na mírném ohni ji smažte několik minut z každé strany, dokud brambory mírně nezrůžoví na povrchu a maso uvnitř se prohřeje tak, aby zůstalo křehké a šťavnaté. Sýr uvnitř bude krásně tekutý, a proto je vhodné kuřecí kapsy podávat ihned po dosmažení. Před podáváním je nechte ještě okapat na papírových ubrouscích a doplňte je na talíři čerstvým zeleninovým salátem. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů