Kuřecí kapsa s restovanou zeleninou - postup přípravy
Kuřecí prsa jsou skvělá jako základ pro kapsu, kterou naplníte směsí cibule, slaniny a sýru a nakonec zapečete. K masu je pak výbornou přílohou restovaná zelenina.
Na maso
Na zeleninu
Nakrájejte si cibuli na půlkolečka a slaninu na tenké nudličky. Na pánev dejte trochu oleje a dejte smažit cibuli. Když zesklovatí, přidejte slaninu a ještě chvíli smažte. Poté odstavte a nechte vychladnout. Sýr si nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte k němu cibuli se slaninou. Nasekejte petrželku, přidejte ji ke směsi a zamíchejte.
Kuřecí prsa očistěte. V místě, kde jsou nejsilnější, pomocí ostrého nože udělejte jakousi kapsu. Smíchejte v misce 2 lžíce oleje, sůl, pepř, sladkou papriku a italské bylinky. Směsí poté kuřecí prsa potřete ze všech stran. Vytvořené kapsy následně naplňte směsí ze sýra a slaniny.
Na pánev dejte trochu oleje a prsa ze strany, kde není kapsa, osmahněte. Poté je dejte do pečicí mísy osmaženu stanou dolů. Přikryjte je vlhkým pečicím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C a na půl hodiny. Posledních pár minut je dopékejte již nezakrytá.
Červenou cibuli nakrájejte na malé půlměsíčky, papriky na větší kusy a mladou cuketu s ještě měkkými peckami na kolečka. Dejte je do mísy a přidejte k nim olivový olej, sůl, bazalku a pepř dle chuti. Na pánvi po kuřecím mase poté osmahněte zeleninu, dokud nebude měkká. Kuřecí kapsu pak servírujte se zeleninou.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.