Kuřecí kousky na kari - postup přípravy
Kousky kuřecího masíčka se koupou v zářivě žluté smetanové omáčce s vůní Indie. Tak by se dalo popsat krásně vyhlížející, chutnající i vonící jídlo z kuchyně paní Jany Šulcové.
Ingredience
Kuřecí prsíčka očistěte, omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na kostky, které promíchejte se solí.
Na sporáku rozehřejte hlubokou pánev s kouskem másla, prolisujte do něho tři stroužky česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Přisypejte kari koření, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte vše chvilku podusit.
Obsah pánve zalijte sladkou smetanou a přiveďte ji k varu. V horké smetaně nechte rozpustit tavený sýr se smetanovou příchutí, který dodá omáčce chuť a také ji trochu zahustí. Přidejte nadrobno nakrájené červené papriky a vše povařte tak dlouho, dokud se veškerý sýr nerozpustí a maso není úplně měkké.
Hotové kuře na kari podávejte se smaženými bramborovými hranolky nebo gnocchi a s čerstvou zeleninovou oblohou.