Kuřecí krokety z odpalovaného těsta - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům kroket, můžete si je nyní připravit sami doma, a to velmi jednoduše. Kuřecí krokety jsou chutné a můžete je použít jako hlavní jídlo nebo jako pochoutku k pivu
Těsto
Náplň
Na obalení
Na smažení
Hrnec položte na plotnu a začněte jej zahřívat. Nalijte do něj vodu a do ní vmíchejte sůl, uzenou papriku, koření na kuře a olivový olej. Následně do tekutiny, po částech, přimíchejte mouku.
Poznámka: Mouku je nutné přidávat postupně, aby v těstu nevznikly hrudky.
Jakmile vznikne husté těsto, potrvá to přibližně 10 minut, dejte ho na talíř vymazaný olivovým olejem, přikryjte ho sáčkem a nechte vychladnout.
Zatím v míse smíchejte uvařená kuřecí prsa, okořeněná dle vlastní chuti a natrhaná na nitky, se smetanovým sýrem a nechte je bokem. Nyní použijte horní plastovou část z odšťavňovače tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Otvor ve víku odšťavňovače vymažte trochou oleje a naplňte jej těstem tak, aby v něm vznikl důlek, do kterého vložte masovou směs, kterou přikryjte plátkem těsta. Okraje, které přebývají, odtrhněte a kuřecí kroketu vyklopte.
V misce vyšlehejte vejce s mlékem a krokety do tekutiny namočte. Následně je vložte do sáčku se strouhankou a obalte je ze všech stran. V hrnci rozehřejte olej a krokety v něm usmažte dozlatova – potrvá to přibližně 5 minut.
Tip: Pokrm můžete podávat jako hlavní jídlo s oblíbenou přílohou, například bramborami, nebo je můžete servírovat jen tak, jako chuťovku k pivu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas