Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí paličky pečené v hrnci na sporáku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Kuřecí paličky pečené v hrnci na sporáku - postup přípravy

K tomu, abyste si doma upekli kuřecí paličky, vůbec nepotřebujete troubu. Hravě si vystačíte s kvalitním hrncem a kusem pečicího papíru.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V míse smíchejte olej, rajčatový protlak a bílý jogurt. Přidejte strouhaný česnek, chilli vločky, sladkou papriku, kurkumu, pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní marináda. Do mísy vložte kuřecí paličky a důkladně je obalte v marinádě, aby jí byly zcela pokryté.

2. KROK

Na dno hrnce dejte kus pečicího papíru tak, aby jej dostatečně přesahoval. Na něj položte paličky a přelijte je zbytkem marinády. Přikryjte ho konci pečicího papíru a poté vše přikryjte dalším kusem pečicího papíru. Hrnec přikryjte poklicí a dejte ho na 5 minut na sporák na nejvyšší plamen.

3. KROK

Poté plamen stáhněte na minimum a nechte maso přikryté „péct“ dalších 25 minut. Paličky následně obraťte, znovu přikryjte pečicím papírem a poklicí a nechte dopékat dalších 25 minut. Poté můžete jídlo servírovat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů