Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablkový dort s máslovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Jablkový dort s máslovým krémem - postup přípravy

Jablkový dort podle receptu od paní Hany Petrášové vás naprosto okouzlí. Korpus je díky ovoci tak vláčný, že se rozpadá na jazyku.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Korpus

Na náplň

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse utřete žloutky s cukrem do pěny. Do směsi přidejte kakao a krupici.

2. KROK

Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, poté je přidejte do těsta. Těsto nechte dvacet minut odpočívat a následně vmíchejte hrst mletých ořechů.  

3. KROK

Těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte ho v troubě v předehřáté na 180 ° C zhruba 40 minut.  

4. KROK

Mezitím si uvařte krupicovou kaši. Vmíchejte do ní podle chuti nasekané oříšky a trochu rumu a nechte ji vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, poté do něj postupně zašlehávejte zchladlou krupicovou kaši. Můžete do něj vmíchat i vanilkový cukr nebo extrakt.

5. KROK

Po upečení a vychladnutí korpus rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu natřete marmeládou a nastaveným máslovým krémem.

6. KROK

Potřený korpus přiklopte druhou polovinou korpusu a potřete zbytkem krému vrch i boky těsta. Nakonec ho ozdobte strouhanou čokoládou, případně plátky jablek a nechte v lednici ztuhnout.  

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů