Kuřecí paličky na bramboře se zeleninovým salátem - postup přípravy
Namarinované kuřecí paličky lze unikátním a zdravým způsobem upéci v troubě přímo na bramboře. Jako přílohu k nim můžete podávat např. zeleninový salát.
Na paličky
Na brambory
Na salát
Do misky si dejte sůl, majoránku, sladkou papriku, sušený zázvor a prolisujte stroužek česneku. Přidejte šťávu z poloviny citronu, 2 lžíce oleje a vymíchejte marinádu. Poté asi tři čtvrtiny marinády nalijte na kuřecí paličky a vmasírujte ji rukou do masa. Dejte maso do mísy, přikryjte fólií a nechte 40 minut marinovat. Zbytek marinády si uschovejte.
Oloupejte brambory a odřízněte z nich konce. Poté každý brambor rozpulte. Brambory dejte do mísy, osolte je, přidejte olej a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a 9 kousků brambor na ně rovnoměrně rozmístěte. Do každého bramboru zapíchněte 3 párátka. Poté na párátka napíchnete paličku, vždy užším koncem nahoru. Troubu si rozehřejte na 200 °C a pečte maso 30 minut. Poté plech vyndejte, potřete maso zbytkem marinády a dejte péci na dalších 15 až 20 minut.
Během pečení při připravte zeleninový salát. Nakrájejte okurku na poloviční kolečka a rajčata na menší kousky. Přidejte směs salátových listů. Do mísy vymačkejte šťávu z půlky citronu a přidejte olivový olej. Rozkrájejte na malé kostičky sýr feta, dodejte ho k zelenině a promíchejte. Paličky pak servírujte s bramborem a tímto salátem.