Kuřecí placičky s pečenými bramborami - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na křupavé kuřecí placičky, které jsou velmi podobné českým raráškům. Jako přílohu můžete zvolit kořeněné brambory pečené v troubě, avšak skvěle se bude hodit i bramborová kaše nebo osvěžující zeleninový salát.
Kuřecí placičky
Kořeněné brambory
Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou a očistěte ho. Poté ho nakrájejte na drobné kostičky a dejte ho do mísy. Přidejte vejce, majonézu, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
Přidejte hladkou mouku a znovu promíchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí. Na pánev s rozpáleným olejem pomocí lžičky tvořte malé placičky a smažte je pod poklicí z obou stran do zlatova.
Chléb nakrájejte na kostky, rozprostřete ho na plech a vložte ho do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho přibližně 5 minut, nebo dokud nebude krásně zlatavý. Vyjměte ho z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho rozmixujte na strouhanku.
Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky široké asi 1 cm. Osolte je, přidejte koření na brambory, 3 lžíce oleje a 3 lžíce strouhanky. Vše společně promíchejte.
Pekáč důkladně vymažte olejem a naskládejte do něj brambory. Poté je vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je přibližně 20 minut. Kuřecí placičky s bramborami naložte ihned na talíř a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.