Kuřecí plátky na medu a česneku - postup přípravy
Vymýšlet neustále nové recepty na originální a zároveň chutný oběd není vždy jednoduché. Proto je více než výhodné se nechat inspirovat pokrmem, u něhož máte jistotu, že vždy dopadne dobře. Kuřecí maso připravené dle našeho receptu zaručeně vnese tu pravou dávku originality do vaší kuchyně a ještě si náramně pochutnáte.
Ingredience
Kuřecí prsa důkladně očistěte a nařízněte je do mřížky tak, aby stále zůstala v celku. Osolte je, opepřete a obojí do nich ručně vetřete. Na pánvi rozpalte 40 gramů másla, prsa obalte v mouce a dejte je smažit na 5 minut z obou stran.
Česnek rozdrťte nožem. Nasekejte jej nadrobno, stejně tak i jarní cibulku. Po uplynutí požadovaného času prsa opět otočte a přidejte k nim dalších 20 gramů másla. Zároveň do pánve dodejte nasekaný česnek, sójovou omáčku, ocet a med.
Nechejte prsa ještě chvíli prosmažit ve vzniklé omáčce a na závěr je zasypejte jarní cibulkou. Na talíři je libovolně ještě polijte zbytkem omáčky a můžete ihned servírovat. Dobrou chuť!