Kuřecí polévka s bramborem a vejcem - postup přípravy
Dobrá kuřecí polévka se dá udělat nejen nudlová, ale i netradičně se spoustou zeleniny, s bramborami a vejcem.
Ingredience
Kuřecí maso dejte vařit ve vodě s trochou soli. Když začne voda vřít, odstraňte vzniklou pěnu. Nakrájejte si na jemno cibule a nastrouhejte nahrubo mrkev.
Na troše oleje dejte smažit cibuli, a když začne sklovatět, přidejte mrkev a prosmahněte. Pak přidejte velkou lžíci vývaru a smažte, dokud je na pánvi tekutina.
Až maso změkne, dejte ho na talíř vychladnout. Nakrájejte brambory na kostky a vhoďte je do vroucího vývaru. Po 3 minutách přidejte polévkové nudle, několik kuliček pepře, bobkové listy a zeleninu z pánve. Vařte, dokud nebudou brambory měkké, a pak přisypejte mražený hrášek.
Poté rozklepněte vejce, rozšlehejte ho a za stálého míchání ho nalijte do vroucí polévky. Dle chuti dosolte. Oberte vychladlé maso z kostí, nakrájejte ho na kusy a vraťte do polévky. Poté můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.