Kuřecí prsa na paprice - postup přípravy
Jednoduchá omáčka z kuřecích prsíček a minima ostatních surovin vás mile překvapí svou výraznou a lahodnou chutí. O svůj oblíbený recept se podělila paní Diana Berkyová.
Ingredience
Kuřecí prsíčka očistěte a nakrájejte je na nudličky. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a nechte ji orestovat na troše rostlinného oleje. Přidejte k ní maso a opečte ho ze všech stran dozlatova. Jakmile maso zezlátne, přidejte do pánve či hrnce lžíci rajčatového protlaku, lžíci sladké papriky, tři prolisované stroužky česneku, sůl a pepř a vše nechte za častého míchání společně chvíli restovat.
Obsah hrnce podlijte trochou vody, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte maso dusit 15 až 20 minut. Mezitím očistěte dvě papriky, nakrájejte je na proužky a poté je přihoďte do hrnce k podušenému masu. Pokračujte v dušení dalších 10 minut, přičemž hlídejte, aby bylo v hrnci stále dost šťávy. V případě potřeby dolijte trochu vody.
Do povařené omáčky s masem vyklopte kelímek zakysané smetany a dobře promíchejte. Omáčku podle potřeby zahustěte trochou hladké mouky a nechte ji ještě 5 až 10 minut zavařit. Pokud je třeba, dolijte trochu vody, omáčku dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží, těstovinami či bramborovými gnocchi.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.