Kuřecí prsa s česnekovým máslem - postup přípravy
Trochu na asijský způsob si můžete udělat smažená kuřecí prsa. Vynikající chuť jim dodá nejen máslo a česnek, ale i další přísady jako med, ústřicová a sójová omáčka.
Ingredience
Kuřecí prsa podélně rozkrojte, aby nebyla tak silná. Pak je přikryjte fólií a mírně naklepejte. Z obou stran je potřete olivovým olejem a dle chuti osolte a opepřete. Pak je obalte z obou stran v hladké mouce.
Rozpusťte na pánvi dvě lžíce másla a prsa v něm na mírném plameni osmahněte zhruba 5 minut z každé strany, aby byla dozlatova. Mezitím si nasekejte najemno česnek. Prsa vyndejte z pánve, dejte na ni česnek nakrájený na plátky a další dvě lžíce másla. Krátce ho osmahněte.
Přidejte paprikové vločky, med, ústřicovou a sójovou omáčku, ocet a kuřecí vývar. Nechte 2 minuty provařit a pak na pánev vraťte maso. Nechte vše dalších 5 minut vařit, dokud omáčka nezhoustne. Trochu omáčky nalijte i na vršek masa. Nasekejte zelenou petrželku, nasypejte ji na maso a můžete ho servírovat, např. s rýží nebo zeleninovou přílohou.