Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa s česnekovým máslem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí prsa s česnekovým máslem - postup přípravy

Trochu na asijský způsob si můžete udělat smažená kuřecí prsa. Vynikající chuť jim dodá nejen máslo a česnek, ale i další přísady jako med, ústřicová a sójová omáčka.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí prsa podélně rozkrojte, aby nebyla tak silná. Pak je přikryjte fólií a mírně naklepejte. Z obou stran je potřete olivovým olejem a dle chuti osolte a opepřete. Pak je obalte z obou stran v hladké mouce.

2. KROK

Rozpusťte na pánvi dvě lžíce másla a prsa v něm na mírném plameni osmahněte zhruba 5 minut z každé strany, aby byla dozlatova. Mezitím si nasekejte najemno česnek. Prsa vyndejte z pánve, dejte na ni česnek nakrájený na plátky a další dvě lžíce másla. Krátce ho osmahněte.

3. KROK

Přidejte paprikové vločky, med, ústřicovou a sójovou omáčku, ocet a kuřecí vývar. Nechte 2 minuty provařit a pak na pánev vraťte maso. Nechte vše dalších 5 minut vařit, dokud omáčka nezhoustne. Trochu omáčky nalijte i na vršek masa. Nasekejte zelenou petrželku, nasypejte ji na maso a můžete ho servírovat, např. s rýží nebo zeleninovou přílohou.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů