Kuřecí prsa v sýrové omáčce - postup přípravy
Pokud potřebujete rychle navařit a máte v mrazáku kuřecí prsa, připravte si je v delikátní sýrové omáčce. Jde o jednoduchý pokrm, který ale bude zaručeně všem chutnat.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, osolte je a opepřete, případně je dochuťte vybraným kořením dle chuti. Na pánev dejte olivový olej a osmahněte maso ze všech stran. Pak ho vyjměte z pánve.
Nakrájejte cibuli na kostičky, nasekejte česnek najemno a dejte obojí na pánev, kde se smažilo maso. Pokud je na ní málo oleje, přidejte ho trochu. Zlehka česnekovou směs osolte a opepřete a smažte ji za občasného míchání na mírném plameni asi 15 minut, ale pozor, cibule nesmí zhnědnout. Pak k ní přilijte smetanu ke šlehání a nakonec přidejte najemno nastrouhaný uzený sýr. Směs už solit nemusíte, sýr je slaný dost. Místo uzeného sýra můžete zvolit jiný podle vaší chuti.
Asi 2 minuty vše vařte, aby se sýr rozpustil a suroviny se spojily. Pak přidejte zpět maso i se šťávou, která se z něho uvolnila. Prohřejte a servírujte. Před servírováním můžete omáčku na závěr dochutit pepřem a ozdobit nasekanou petrželkou.