Kuřecí prsa ve smetanové omáčce s petrželkou - postup přípravy
Někdy člověk prostě nestíhá běžné činnosti a na vaření mu zbývá málo času. V takových momentech se hodí znát jídla, jako je toto. Jeho příprava je snadná a zároveň rychlá. A pokud vám zbyde od oběda, skvěle poslouží i k večeři.
Ingredience
Kuřecí prsa svrchu nakrojte do mřížky a rozpalte na pánvi olivový olej s jednou lžicí másla. Kuřecí prsa smažte na pánvi cca 4 až 5 minut dozlatova z obou stran. Zatímco se restují, ochuťte je solí a mletým černým pepřem. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Cibuli nakrájejte nadrobno. Kuřecí prsa odeberte z pánve bokem na talíř a rozpalte na ní druhou lžíci másla.
Dejte do ní restovat česnek na 30 sekund a poté přidejte cibuli. Petrželku nasekejte nadrobno. Jakmile cibule zesklovatí, tak ji zalijte vývarem a vymačkejte do pánve šťávu z půlky citronu. Přidejte nasekanou petrželku, zalijte smetanou ke šlehání, dochuťte muškátovým oříškem, solí a důkladně promíchejte.
Omáčku vařte cca 3 minuty. Kuřecí prsa opět dejte do pánve k omáčce, zalijte je výpekem, který zůstal na talíři, a nakonec i omáčkou samotnou. Přikryjte pánev pokličkou a vařte dalších 5 až 10 minut. Poté máte hotovo a můžete podávat. Dobrou chuť!