Kuřecí prsíčka ve smetanové česnekové omáčce - postup přípravy
Kuřecí prsíčka vůbec nemusejí být vysušená, stačí přijít na ten správný způsob přípravy. Vyzkoušejte tento recept se smetanovou omáčkou a jiná už nikdy chtít nebudete.
Ingredience
Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte napůl a ze všech stran je posypejte solí a pepřem. Do pánve nalijte trochu rostlinného oleje, rozehřejte ho a vložte připravená prsíčka. Nechte je po obou stranách zatáhnout a jemně zezlátnout a opět je z pánve vyjměte.
Do výpeku z masa přidejte kousek másla a nadrobno nasekanou cibuli. Restujte obojí, dokud cibulka nezměkne a dokud se máslo nepropojí s výpekem z prsíček. Směs zaprašte hladkou moukou, vytvořte světlou jíšku a zalijte ji mlékem a vývarem. Důkladně jíšku rozmíchejte a přijdete sušený česnek, sůl, sójovou omáčku a jemně nasekanou petrželku. Směs míchejte, dokud se barva nesjednotí.
Když je omáčka hotová, vraťte do ní osmahnutá kuřecí prsíčka, důkladně je ponořte do omáčky a nechte je odkryté 10 minut vařit. Během vaření se omáčka mírně zredukuje a krásně obalí maso. Prsíčka před podáváním nakrájejte na proužky, položte je na talíř, přelijte je omáčkou a podávejte třeba s bramborovou kaší nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.