Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsíčka ve smetanové česnekové omáčce

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí prsíčka ve smetanové česnekové omáčce - postup přípravy

Kuřecí prsíčka vůbec nemusejí být vysušená, stačí přijít na ten správný způsob přípravy. Vyzkoušejte tento recept se smetanovou omáčkou a jiná už nikdy chtít nebudete.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte napůl a ze všech stran je posypejte solí a pepřem. Do pánve nalijte trochu rostlinného oleje, rozehřejte ho a vložte připravená prsíčka. Nechte je po obou stranách zatáhnout a jemně zezlátnout a opět je z pánve vyjměte.

2. KROK

Do výpeku z masa přidejte kousek másla a nadrobno nasekanou cibuli. Restujte obojí, dokud cibulka nezměkne a dokud se máslo nepropojí s výpekem z prsíček. Směs zaprašte hladkou moukou, vytvořte světlou jíšku a zalijte ji mlékem a vývarem. Důkladně jíšku rozmíchejte a přijdete sušený česnek, sůl, sójovou omáčku a jemně nasekanou petrželku. Směs míchejte, dokud se barva nesjednotí.

3. KROK

Když je omáčka hotová, vraťte do ní osmahnutá kuřecí prsíčka, důkladně je ponořte do omáčky a nechte je odkryté 10 minut vařit. Během vaření se omáčka mírně zredukuje a krásně obalí maso. Prsíčka před podáváním nakrájejte na proužky, položte je na talíř, přelijte je omáčkou a podávejte třeba s bramborovou kaší nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Safert Altabkh

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů