Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory na český způsob

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Brambory na český způsob - postup přípravy

Hledáte rychlé, levné a jednoduché jídlo, které zaručeně zachutná celé rodině? Vyzkoušejte osvědčenou kombinaci – brambory, klobása a vejce. Tyto suroviny spolu nádherně ladí a nikdy vás nezklamou. Navíc se hodí i pro úplného kuchařského začátečníka, prakticky nemůžete udělat chybu a vždy budou chutnat skvěle. Zkuste si tento víkend připravit tyto chutné zapečené brambory podle maďarské receptury.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory nejdříve omyjte houbičkou či drátěnkou, abyste je zbavili všech nečistot. Poté je nechte vařit ve slupce, dokud nezměknou. Tři vejce také uvařte natvrdo, poté rychle zchlaďte a oloupejte. Dále oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké půlkruhy. Následně rozehřejte pánev se lžící oleje a cibuli na ní smažte po dobu asi dobu 3 minut, dokud nebude měkká a hezky zlatavá.




Připravené brambory oloupejte a poté je nakrájejte na tenké plátky. Následně si připravte pekáč a do něj začněte vrstvit první řadu bramborových plátků. Tuto vrstvu ochuťte trochou soli a pepře a navrch dejte část opečené cibule.

Nakrájejte vejce. Je snazší použít na to kráječ na vejce, jelikož jinak by se vám mohla snadno rozpadnout. Na cibuli umístěte část plátků uvařených vajec.

Následně si připravte uzenou klobásu a nakrájejte ji na tenká kolečka. Ty položte na vejce a celou zapékací mísu vyložte opět bramborami. Stejný postup opakujte do té doby, až vám nebudou zbývat ingredience a pekáč bude zaplněný.

Nyní v samostatné misce smíchejte jedno vejce, zakysanou smetanu, sůl a mletý černý pepř. Všechno dobře prošlehejte vidličkou a celou směs nalijte do pekáče. Pokud je to nutné, je možné ke směsi přidat i trochu mléka, aby nebyla tak hustá, záleží na typu použité smetany. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů asi na 25-30 minut. A za chvíli si můžete pochutnávat na lahodném jídlem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů