Kuřecí prsní řízek na zelném lůžku - postup přípravy
Originálně, a přitom zdravě si můžete upravit kuřecí prsní řízky, pokud je v troubě upečete na zelném lůžku. Výsledný pokrm je skvělý jak samotný, tak s různými typy příloh.
Ingredience
Očištěnou hlávku rozkrájejte na 6 plátů o síle 1,5 až 2 centimetry a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Osolte je a potřete každý půl lžící zakysané smetany.
Kuřecí prsa rozřízněte podélně napůl a naklepejte na tenčí plátky. Osolte je, opepřete a ochuťte trochou mleté sladké papriky. Můžete však zkusit experimentovat a použít i jiné druhy koření. Plátky masa pak dejte na zelí.
Smíchejte v misce 3 lžíce smetany s francouzskou hrubozrnnou hořčicí a směsí potřete plátky masa. Rozkrájejte rajčata na tenčí plátky a položte je na maso, přikryjte je vlhkým pečicím papírem a poté alobalem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte maso 30 až 35 minut.
Mezitím si nastrouhejte sýr. Po uplynutí dané doby odstraňte alobal a pečicí papír a maso posypejte sýrem. Vraťte ho na 10 až 15 minut do trouby a poté podávejte. Při servírování můžete maso posypat trochou sekaného kopru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell