Kuřecí řízky ve smetanovém těstíčku - postup přípravy
Kuřecí řízky ve smetanovém těstíčku zaručeně potěší celou vaši rodinu. Jsou velmi šťavnaté a plné chuti, navíc jejich přípravu zvládne naprosto každý.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte příčně na plátky a dejte je do mísy. Dochuťte je solí, mletým černým pepřem, sušeným koriandrem a prolisovaným česnekem. Přidejte k nim zakysanou smetanu, vejce a důkladně vše promíchejte stěrkou. Zakryjte mísu pokličkou či víkem a nechejte maso odležet na dvacet minut.
Poté k němu přidejte hladkou mouku a znovu promíchejte. Rozpalte na pánvi rostlinný olej a dejte na něj smažit obalené řízečky ze všech stran dozlatova. Po dosmažení je odeberte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečnou mastnotu. Následně máte hotovo a můžete je podávat, dobrou chuť!