Nekynuté tvarohové koláčky s borůvkami - postup přípravy
Už nemusíte dlouze čekat, až vám těsto na oblíbenou pochoutku vykyne. Díky receptu na nekynuté tvarohové koláčky s ovocem připravíte dezert nebo snídani za pár minut.
Těsto
Náplň
Na posypání
Nejprve připravte těsto. Tvaroh vyšlehejte s vejcem, vaječným bílkem, špetkou soli, vanilkovým cukrem a olejem.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které zakryjte sáčkem nebo potravinovou fólií a vložte na 15 minut do lednice.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte a mouku přidejte nadvakrát.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem a vaječným žloutkem a směs odložte bokem. Vychlazené těsto rozdělte na 6 stejných kusů, z kterých vytvořte bochánky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlek, pomocí dna sklenice.
Důlek vyplňte připravenou náplní, kterou pokryjte ovocem a nekynuté tvarohové koláčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po vychladnutí je servírujte posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Ovoce zvolte na základě vlastní chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко