Kuřecí salát se zeleninou - postup přípravy
Bramborový, nebo vlašský salát jsou velmi chutnými pokrmy, avšak ne příliš vhodnými při dietě. Obsahují totiž tučnou majonézu. Nyní si můžete připravit skvělou alternativu s kuřecím masem, která vás dozajista oslní.
Ingredience
Nejprve si uvařte natvrdo dvě vajíčka. Pak je zchlaďte, oloupejte a rozkrojte na půlky. Dále vložte do vysoké mísy nebo plastové odměrky, zakápněte plnotučnou hořčicí a rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém.
Postupně také přidávejte slunečnicový olej a zapracovávejte jej. Nakonec směs dosolte dle potřeby a zakápněte citronovou šťávou. Vznikne vám tak jakási alternativa majonézy. Nyní si potřebujete ještě uvařit do měkka brambory na loupačku a mrkev. Mezitím si také oloupejte jednu žlutou cibuli a uvařte kuřecí prsa v mírně osolené vodě.
Kompletace kuřecího salátu a jeho servírování
Až budete mít vařenou zeleninu oloupanou a kuřecí prsa uvařená, můžete se pustit do kompletace zdravého kuřecího salátu. Mrkev a brambory nakrájejte na středně velké hranoly a vsypte do mísy.
Následně přidejte i na menší kousky pokrájenou cibuli, nakrájené kyselé okurky, kousky kuřecích prsou a promíchejte spolu s již připravenou vaječnou směsí. Dochuťte dle potřeby mletým černým pepřem, solí, lihovým octem (lze použít i lák z okurek) a sušenými feferonkami, pakliže máte rádi pikantní.
Kuřecí salát podávejte vychlazený například s čerstvou bagetkou, houskou, rohlíkem nebo celozrnným chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.