Kuřecí sekaná plněná šunkou, slaninou a sýrem - postup přípravy
Jakmile se řekne kuřecí maso, většina lidí si vybaví řízky či kuřecí kousky v omáčce. Není tedy těžké si myslet, že vám toto maso už nemůže příliš nabídnout, opak je ovšem pravdou. Vyzkoušejte tuto plněnou sekanou, jež pohladí vaše chuťové buňky.
Roláda
Náplň
Marináda
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a rozmixujte ve stolním mixéru nebo jej namelte mlýnkem na maso. Poté jej dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, chilli koření, uzenou papriku, rozklepnuté vejce, strouhanku a ručně vše promíchejte do jednolité směsi. Poté se vrhněte na přípravu náplně. Šunku i slaninu pokrájejte na kostičky a namelte stejně jako maso. Přesuňte je poté do mísy a přidejte k nim nahrubo nastrouhaný sýr, jedno vejce, mletý černý pepř dle chuti a ručně vše promíchejte do jednolité směsi.
Plech na pečení vyložte pečicím papírem, pomažte olivovým olejem a vložte na něj směs z kuřecího masa. Zarovnejte ji do tvaru obdélníku a poté na ni položte náplň. Následně pomocí pečicího papíru vytvořte roládu, zabalte ji do něj, přesuňte ji do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 50 minut.
Těsně před upečením vytvořte marinádu smícháním medu a uzené papriky. Po 50 minutách vyjměte maso z trouby, nastřihněte vrchní část pečicího papíru a jeho boky shrňte dolů. Sekanou pomažte ze všech stran marinádou a dejte péct na dalších 10 minut. Poté můžete rovnou podávat, dobrou chuť!