Kuřecí sekaná se zeleninovým salátem - postup přípravy
Z kuřecích prsou si lze mimo jiné připravit výbornou sekanou, která obsahuje naprosté minimum tuku. Když k ní přidáte zeleninový salát s rukolou, získáte zdravý oběd, který vám navíc pomůže si udržet štíhlou linii.
Na sekanou
Na salát
Zmrzlá kuřecí prsa nastrouhejte nahrubo. Přidejte k nim najemno nakrájenou cibuli, prolisujte česnek, přidejte krupici, vejce, 3 lžíce kečupu nebo rajčatovou omáčku a dle chuti sušenou bazalku, sůl a černý pepř. Zamíchejte, přikryjte fólií a nechte půl hodiny stát na chladném místě.
Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a dejte do ní směs. Poté ji vložte do předehřáté trouby na 190 °C péct na asi 40 minut. Následně ji rovnoměrně potřete vrstvou z 1 lžíce kečupu, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 5 až 7 minut. Po upečení sekanou ozdobte trochou nasekané jarní cibulky.
Zeleninový salát
Dejte do mísy hrst rukoly a přidejte na půlkolečka nakrájenou salátovou okurku, nasekanou petrželku a rozpůlená cherry rajčata. Vše promíchejte se šťávou z půlky citronu. V mističce smíchejte med, hořčici a olivový olej. Dresing nalijte na salát a promíchejte. Podávejte spolu se sekanou.