Rizoto z hrnce

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rizoto z hrnce - postup přípravy

Pokud doma disponujete pomalým nebo multifunkčním hrncem, můžete v něm zkusit připravit skvělé a šťavnaté rizoto se zeleninou, vejci a klobáskou. U plotny tak strávíte jen zlomek času a ve výsledku si pochutnáte na dokonalém obědě anebo i večeři.

Nejprve si propláchněte syrovou rýži a následně ji namočte do studené vody na několik minut. Mezitím si oloupejte, omyjte a pokrájejte na kostky brambory a také mrkve. Dále si k ruce vezměte oblíbené klobásy a také nakrájejte na menší kousky.




Smažení zeleninového základu s klobásou

Nyní si rozpalte v hlubší pánvi trochu slunečnicového oleje a na něj restujte zprudka kousky klobásy. Po chvíli přisypte i kostičky brambor a mrkví. Vše promíchejte a opékejte dozlatova ze všech stran.

Nakonec vložte i očištěné a na plátky pokrájené žampiony, okořeňte sójovou omáčkou, ústřičnou omáčkou, pepřem a případně i solí dle chuti. Podlít můžete zeleninu i trochou vody.

Vaření v multifunkčním anebo v pomalém hrnci

Až budete mít zeleninovou směs hotovou, přeneste ji z pánve do pomalého či multifunkčního hrnce. Také k němu přidejte okapanou rýži a promíchejte. Na vrch rozklepněte vejce, hrnec přikryjte a nechte vše vařit podle zvyklostí.

Servírování rizota se zeleninou, klobásou a vejci

Hotové rizoto se zeleninou, klobásou a vejci ihned servírujte sobě i své rodině. K pokrmu můžete podávat nakládanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 657 hlasů
Nahlásit chybu
118 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt