Kuřecí stehna po americku s cibulí - postup přípravy
Vyzkoušejte výborná kuřecí stehna po americku, která vypadají, jako by právě vyšla z grilu – s křupavou kůží a měkkým masem uvnitř. Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory, čerstvé pečivo nebo osvěžující zeleninový salát.
Ingredience
Nejdříve si stehna omyjte pod tekoucí vodou a očistěte je od přebytečného tuku a jiných nejedlých částí. Dále je osolte, opepřete a okořeňte podle své chuti.
Rozehřejte pánvičku s olejem na střední teplotu a vložte kuřecí stehna na rozpálenou pánev. Smažte je na vysokém ohni po dobu asi 3-4 minut z každé strany, dokud nezískají krásnou zlatohnědou barvu.
Překryjte maso pečicím papírem, do kterého udělejte pár dírek a duste je na mírném plameni. Na čistou pánev přidejte máslo a trochu oleje. Poté přilijte citrónovou šťávu a nakrájený česnek. Vařte ještě asi 2 minuty, dokud se česnek nerozvoní.
Do pánve přidejte vlašské ořechy se sirupem, hořčici, sušenou petrželku a důkladně vše promíchejte. Do pánve poté vložte kuřecí stehna.
Maso zasypte nakrájenou cibulí nakrájenou na tenké plátky a pod poklicí vše duste 20–25 minut a po 15 minutách maso otočte. Hotové maso ihned servírujte s bramborami nebo salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовлю Дома Готовлю Вкусно