Kuskusový nákyp s meruňkami - postup přípravy
Rýžový nákyp s ovocem zná každý. Vyzkoušejte ale variantu s kuskusem a meruňkami podle osvědčeného receptu od paní Lenky Sedláčkové a budete velmi mile překvapeni.
Ingredience
Kuskus smíchejte v hrnci s mlékem, asi čtvrtinou cukru, špetkou soli a 20 gramy másla a vše za častého míchání vařte, dokud se mléko nevsákne do kuskusu. Poté jej odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte spolu se zbylým cukrem do bělavé pěny. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a obojí jemně vmíchejte do povařeného a zchladlého kuskusu.
Pekáček vytřete máslem a rozetřete do rovnoměrné vrstvy jednu polovinu kuskusové směsi. Na tu položte vrstvu meruněk (pokud používáte kompotované, tak je nechte velmi dobře okapat od nálevu) a na meruňky rozetřete druhou vrstvu mléčného kuskusu. Vrchní vrstvu poklaďte plátky másla a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte nákyp dozlatova. Před podáváním nakrájejte na porce a posypejte moučkovým cukrem.