Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák s nivou, vejcem a libečkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Květák s nivou, vejcem a libečkem - postup přípravy

Pokud hledáte jednoduchý postup na přípravu jídla, určitě vyzkoušejte tanto recept na chutný květák s nivou a vejcem. Připravte si velmi rychlý oběd nebo lehkou večeři podle receptu paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák očistěte a rozdělte na růžičky. Poté jej ponořte do vroucí osolené vody a vařte přibližně 8 minut

Poznámka: Květák by měl být mírně měkký, ale stále křupavý.

2. KROK

Zatímco se květák vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli na čtvrtiny koleček, které osmažte na rozehřáté pánvi s máslem dozlatova – potrvá to asi 3 minuty.

3. KROK

Do pánve následně přidejte květák a smažte jej po dobu 5 minut. Mezi tím si v míse rozšlehejte vejce a smíchejte jej s mlékem. Vejce s mlékem přilijte do pánve ke květáku a vmíchejte také na kousky rozdrobenou nivu. 

4. KROK

Směs míchejte, dokud se vejce neusmaží. Pokrm na závěr osolte, opepřete a dochuťte libečkem. 

Tip: Libeček přidejte do jídla až na samotný závěr, aby nezvadl.

5. KROK

Poznámka: Květák s nivou můžete servírovat s vařenými brambory a čerstvými rajčaty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů