Květák s nivou, vejcem a libečkem - postup přípravy
Pokud hledáte jednoduchý postup na přípravu jídla, určitě vyzkoušejte tanto recept na chutný květák s nivou a vejcem. Připravte si velmi rychlý oběd nebo lehkou večeři podle receptu paní Hany Petrášové.
Ingredience
Květák očistěte a rozdělte na růžičky. Poté jej ponořte do vroucí osolené vody a vařte přibližně 8 minut
Poznámka: Květák by měl být mírně měkký, ale stále křupavý.
Zatímco se květák vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli na čtvrtiny koleček, které osmažte na rozehřáté pánvi s máslem dozlatova – potrvá to asi 3 minuty.
Do pánve následně přidejte květák a smažte jej po dobu 5 minut. Mezi tím si v míse rozšlehejte vejce a smíchejte jej s mlékem. Vejce s mlékem přilijte do pánve ke květáku a vmíchejte také na kousky rozdrobenou nivu.
Směs míchejte, dokud se vejce neusmaží. Pokrm na závěr osolte, opepřete a dochuťte libečkem.
Tip: Libeček přidejte do jídla až na samotný závěr, aby nezvadl.
Poznámka: Květák s nivou můžete servírovat s vařenými brambory a čerstvými rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.