Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové tyčinky s rozinkami a smetanou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Tvarohové tyčinky s rozinkami a smetanou - postup přípravy

Tvaroh nyní můžete jíst ve velmi zajímavém provedení. Tvarohové tyčinky poslouží jako pochoutka k pivu, ale také například jako doplněk k zeleninovému salátu nebo si je můžete připravit ke snídani.

Ingredience pro:
25 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh rozmixujte v míse s cukrem, solí, vejcem a zakysanou smetanou. Do směsi přidejte kypřicí prášek do pečiva se sušeným droždím, vanilkovým cukrem a vše důkladně zamíchejte.

2. KROK

Do jiné mísy nastrouhejte gratinované jablko, které přidejte do tvarohové směsi společně s rozinkami. Do těsta následně přisypte mouku. 

Poznámka: Mouku přidávejte po částech, aby se ingredience lépe propojily. 

3. KROK

Těsto položte na pomoučený vál a uhněťte z něj váleček, který rozdělte na 3 stejné části. Z každé části vyválejte plát o výšce 1 cm a nakrájejte ho na proužky o šířce 1,5–2 cm. 

4. KROK

Na pánvi rozpalte olej a tvarohové tyčinky na něm smažte z každé strany přibližně 2–3 minuty, dozlatova. Hotové tyčinky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku.

5. KROK

Tip: Tyčinky z tvarohu můžete podávat samostatně, ale také je namáčet do oblíbeného dipu. Můžete z nich udělat i zajímavý doplněk zeleninového salátu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů