Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák z trouby se smetanovým dipem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Květák z trouby se smetanovým dipem - postup přípravy

Pokud patříte mezi milovníky masa, ale přece jen byste si chtěli na chvíli od masa odpočinout, určitě ochutnejte květák z trouby. Recept je výtečný a připravíte ho během několika minut. Květák můžete podávat jako oběd nebo lehkou večeři.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák očistěte od listů a košťálu a omyjte jej. Poté jej rozdělte na růžičky a vložte jej do vroucí osolené vody. Květák vařte po dobu 5 minut. 

Poznámka: Květák by měl mírně změknout, ale stále by měl být uvařený „na skus“. 

2. KROK

Uvařený květák sceďte a připravte si směs na obalování. 

V míse smíchejte strouhanku s prolisovaným česnekem, který jste předem oloupali. Následně přilijte do směsi olivový olej, přisypejte petrželku, italské bylinky a nakonec přisypejte najemno nastrouhaný parmazán. 

3. KROK

V jednom talíři vyšlehejte vejce a do druhého talíře nasypte mouku. Nyní květák obalte obvyklým způsobem – nejprve v mouce, potom ve vejcích a následně v připravené strouhankové směsi. 

4. KROK

Obalený květák odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Zatímco se květák peče, připravte si smetanový dip. 

5. KROK

Zakysanou smetanu vložte do mísy, přidejte k ní bílý jogurt a také nakrájenou petrželku. Směs v míse ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše míchejte, dokud se ingredience nepropojí a nevznikne hladký dip. 

6. KROK

Poznámka: Jakmile je květák upečený, podávejte jej s připraveným dipem, popřípadě s přílohou, jako je bramborová kaše nebo hranolky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Last Minute Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů