Květákové karbanátky z trouby - postup přípravy
Květákové karbanátky z trouby se zaručeně stanou oblíbeným pokrmem vašich ratolestí, už jen od pohledu jsou k nakousnutí. Pokud tedy vaše děti či vnoučata nechtějí jíst zeleninu, zde máte tip, jak tento problém jednoduše vyřešit.
Květákové placičky
Příloha
Na obalení a upečení
Květák nakrájejte na růžičky, dejte ho do hrnce s vodou a přidejte sůl. Jakmile voda dosáhne bodu varu, vařte květák cca 10 až 12 minut. Brambory oloupejte a dejte je na chvíli do mísy s vodou, po poté je nakrájejte na menší kostičky. Jakmile je květák uvařený, vyjměte ho a dejte do větší mísy. Poté dejte vařit brambory doměkka.
Jakmile květák vychladne, rozmělněte jej vidličkou na kaši. Rozklepněte k němu dvě vejce a směs promíchejte. Poté k ní přidejte strouhanku, kandovaný ořech, sůl, mletý černý pepř a nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji do mísy.
Celou směs důkladně promíchejte, dokud se suroviny nespojí. Na talíř nasypejte trochu strouhanky a plech vyložte pečicím papírem. Z těstíčka vždy vytvarujte placičku, tu obalte ve strouhance a položte ji na pečicí papír. Jakmile na plech vyskládáte všechny placičky, potřete je každou zvlášť olivovým olejem. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte placičky po dobu 40 minut.
Jakmile budou brambory uvařené, část vody, ve které se vařily, slijte do misky. Zbytek klasicky sceďte. K uvařeným bramborám přidejte máslo, mléko a rozšťouchejte je na kaši. Poté k nim ještě přilijte trochu vody z vaření a znovu je prošťouchejte dohladka. Hotové karbanátky podávejte s kaší, dobrou chuť!