Slané palačinky s cuketovou náplní - postup přípravy
Připravte si nápaditou pochoutku, která je výživná, šťavnatá a má bohatou chuť. Slané palačinky jsou plné kořeněných cuket, které pokrmu dodávají vláčnost a šmrnc.
Náplň
Těsto
Začněte s přípravou náplně. Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a na celém povrchu zeleniny vytvořte pravidelné rýhy pomocí vidličky.
Cukety nakrájejte na tenké plátky, vyskládejte je do větší mísy tak, aby se plátky nepřekrývaly a ochuťte je solí, pepřem, sušeným česnekem, mletou sladkou paprikou a pokapejte je olejem.
Poté pokračujte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte se solí, sušenou petrželkou, mlékem a přidejte hladkou mouku.
Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vylijte na plech, vyložený pečicím papírem, který pomažte olejem a pokryjte ho plátky cukety. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Poté palačinky posypte nastrouhaným sýrem, oreganem a pokračujte v pečení dalších 5–10 minut. Upečené slané palačinky nakrájejte na obdélníky, které zarolujte a vychutnejte si jejich šťavnatost a bohatou chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовлю Дома Готовлю Вкусно