Květákoví rarášci s cibulovým čatní - postup přípravy
Květák nemusíte dělat jen klasicky v trojobalu, lze z něj připravit výborné placičky zvané rarášci. Svůj recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.
Ingredience
Očistěte květák a uvařte ho v mírně osolené vodě do měkka. Až vychladne, rozkrájejte ho na malé kousky. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky.
Pak smíchejte žloutky, mléko, sůl, sladkou chilli omáčku a prolisovaný česnek a přidejte nasekaný květák. Poté přisypejte hladkou a polohrubou mouku v poměru 1:1, abyste získali hustší, ale stále tekuté těsto. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka jej vmíchejte do těsta.
Na pánvi rozpalte trochu oleje. Z těsta udělejte na pánvi placičky a usmažte je z obou stran podobně jako lívance. Poté placky pomažte cibulovým čatní, můžete použít kupované i domácí.
Rarášci jsou skvělí například s bramborovou kaší ochucenou bazalkou a trochou restované šunky. Vynikající ale budou také například s čerstvým zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.