Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté buchty s tvarohem a vanilkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté buchty s tvarohem a vanilkou - postup přípravy

Buchty podle receptu paní Dagmar Kazdové jsou nadýchané, lahodné a příjemně sladké. Připravte si je a pochutnejte si na nich při dobré kávě. Skvěle chutnají také na snídani, v kombinaci s horkým kakaem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

K pečení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vlijte mléko a smíchejte jej s droždím a cukrem. Nechte vzejít kvásek – potrvá to přibližně 20 minut. 

2. KROK

Do jiné mísy vsypte mouku a smíchejte ji s kváskem, změklým máslem, vaječnými žloutky, solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomocí rukou následně uhněťte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte jej 1 hodinu kynout.

3. KROK

Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. 

4. KROK

Do jiné mísy vsypte mouku a smíchejte ji s kváskem, změklým máslem, vaječnými žloutky, solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomocí rukou následně uhněťte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte jej 1 hodinu kynout.

5. KROK

Naplněné kynuté buchty s tvarohem pokládejte na plech vymazaný olejem. Poté olejem pomažte buchty ze všech stran a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů