Kynuté buchty s tvarohem a vanilkou - postup přípravy
Buchty podle receptu paní Dagmar Kazdové jsou nadýchané, lahodné a příjemně sladké. Připravte si je a pochutnejte si na nich při dobré kávě. Skvěle chutnají také na snídani, v kombinaci s horkým kakaem.
Těsto
Náplň
K pečení
Do mísy vlijte mléko a smíchejte jej s droždím a cukrem. Nechte vzejít kvásek – potrvá to přibližně 20 minut.
Do jiné mísy vsypte mouku a smíchejte ji s kváskem, změklým máslem, vaječnými žloutky, solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomocí rukou následně uhněťte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte jej 1 hodinu kynout.
Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do jiné mísy vsypte mouku a smíchejte ji s kváskem, změklým máslem, vaječnými žloutky, solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomocí rukou následně uhněťte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte jej 1 hodinu kynout.
Naplněné kynuté buchty s tvarohem pokládejte na plech vymazaný olejem. Poté olejem pomažte buchty ze všech stran a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.