Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valentýnské pusinky s jahodovým sorbetem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Valentýnské pusinky s jahodovým sorbetem - postup přípravy

Dezert, který je křupavý i jemný zároveň. Chcete-li překvapit svého partnera a vyjádřit mu veškerou lásku, připravte mu na Valentýna tyto jedinečné pusinky. Uvidíte, že budou nejen krásné, ale také velmi chutné a vytvoříte doma krásnou, romantickou atmosféru.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Předtím, než začnete s přípravou, byste si měli připravit nejen všechny ingredience, ale také pomocníky, které budete potřebovat k výrobě této pochoutky. Konkrétně elektrický mixér (ruční nebo robota), cukrářský sáček, pečicí papír a stěrku. Jakmile budete mít vše po ruce, můžete začít s přípravou. Je to velmi jednoduché, takže se nemáte čeho obávat.

2. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky vložte do hluboké mísy a vyšlehejte je na střední rychlost s polovinou cukru (50 g). Jakmile začnou získávat pevnější tvar, přidejte i druhou polovinu cukru a pokračujte ve šlehání. Musíte šlehat, dokud se nevytvoří pevné špičky.

3. KROK

Jakmile to budete mít hotové, naplňte touto směsí cukrářský sáček. Cukrářským sáčkem nakreslete na pečicí papír srdce. Poté pomocí sáčku srdíčka vyplňte, abyste získali celé pusinky ve tvaru srdce.

4. KROK

Až budete mít takto nakreslené všechny pusinky, vložte plech do trouby a pečte při teplotě 120 stupňů po dobu jedné hodiny. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

5. KROK

Jakmile budou pusinky zcela vychladlé a sorbet (zmrzlina) trochu změkne, můžete dezert poskládat dohromady. Položte na talíř jedno srdíčko, na něj silnou vrstvu sorbetu a druhé srdíčko. Lehce přimáčkněte, ale dávejte dobrý pozor, abyste pusinku nerozlomili. Před konzumací dejte dezert do mrazáku, aby sorbet opět ztuhl. A máte hotovo! Až přijde vaše drahá polovička domů z práce, můžete ji překvapit domácím dezertem, kterým projevíte svou lásku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů