Kynuté meruňkové knedlíky sypané grankem - postup přípravy
Pokud nevíte co s meruňkami, zkuste z nich udělat vynikající meruňkové knedlíky z kynutého těsta. Recept na ně nám poskytla paní Marie Kopalová.
Ingredience
Z mléka, droždí a lžičky cukru udělejte kvásek a několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat. Smíchejte mouku se solí, přidejte ještě lžičku cukru, vejce a přilijte kvásek. Rukou nebo robotem vypracujte hladké, nelepivé těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte ho zhruba hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na stejné díly. Z každého udělejte placičku, dejte doprostřed vypeckovanou meruňku (můžete zkusit přidat i kousek čokolády) a zabalte do knedlíku. Je důležité co nejlépe „utáhnout“ spoje. Místo meruněk jde použít i jiné vhodné ovoce.
Nechte knedlíky ještě chvilku kynout. Poté je vložte do vroucí vody a vařte 5 až 7 minut podle velikosti. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou. Můžete je posypat čím chcete, skvělé jsou sypané Grankem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.